Restaurang- och industrikök

Sprinkler i restaurangkök och för industriell matframställning. Hur fungerar det?

Dimsprinkler är ett släcksystem för restaurangkök som bekämpar alla former av brand i kök. Med rent vatten, utan några som helst kemikalier, släcks brand i fritöser, på stekbord, i ugnar, i rökkanaler mm.

Tekniken med att under högt tryck skapa en dimma av mycket små vattendroppar som när dessa omvandlas till gasform tar all energi ur flamman gör att det tar bara några sekunder att släcka en brand och förhindra återantändning. Miljövänligt och absolut ofarligt för människor. Släckmedlet har absolut ingen påverkan på matvaror eller utrustning eftersom det är absolut rent vatten.

Samma teknik kan användas som totalt sprinklerskydd i hela lokalen eller som punktskydd eller i kombination.

Även vid industriell matlagning fungerar dimsprinkler för att bekämpa brand.

Givetvis är tekniken väl utprovad och uppfyller alla krav i enlighet med internationella och svenska regelverk såsom NFPA 750, FM 5560, CEN/TS 14972 och Brandskyddsföreningens norm SBF 503:1.